Conferentie voor en over het beleid – Red de biodiversiteit

Biodiversiteit is leven! Maar dat leven wordt bedreigd... Een sterke politieke impuls voor de biodiversiteit is broodnodig. De toekomst van de planeet ligt in onze handen. Goede beslissingen zijn nodig om concrete vooruitgang op het terrein te boeken.

In 2016 vieren we de 20ste verjaardag van de Belgische bekrachtiging van het Biodiversiteitsverdrag. Ter gelegenheid van de Internationale dag van de biodiversiteit organiseerden het Nationaal knooppunt biodiversiteit en de regionale en federale administraties voor leefmilieu een conferentie en debat.

De conferentie werd gepresenteerd door Han Renard (Knack) en Sara De Paduwa (RTBF), en bijgewoond door zo’n 150 aanwezigen. Het debat werd in goede banen geleid door Eddy Caekelberghs (RTBF). Enkele resultaten in een notendop:

De bevoegde ministers en staatssecretaris presenteren hun huidig en toekomstig beleid in een videoboodschap. In een gezamenlijk persbericht spreken ze zich uit voor de biodiversiteit.

Een impressie van de dag en van het debat met jonge politici vind je hier.

De foto’s van de conferentie en het debat kan je hier bekijken.

Na de conferentie kregen de winnaars van de wedstrijd 1001 ideeën hun prijs overhandigd tijdens een officiële uitreiking. Ontdek de laureaten en hun ideeën op deze pagina.

Duw de biodiversiteit steeds hoger op de (politieke) agenda. Volg en deel onze mediakanalen:

Fotogalerij

Gallery
Meer foto's...

illustratie / beslissingen